Показ російського пропагандистського фільму "Свидетель" скасовано італійському місті
16:08 21.01.2024
260

В італійському місті Вітербо, що знаходиться у регіоні Лаціо, було скасовано показ російського фільму "Свидетель", який містить неправдиву інформацію про війну Росії проти України. Цю інформацію оприлюднило Tusciaweb.

Зазначається, що показ фільму, запланований на 18 лютого, ініціювали через проросійський Twitter-акаунт Donbass Italia та італійського кореспондента Андреа Лучіді, і він мав відбутися в театрі Сан Леонардо у Вітербо.

Скасування показу сталося після публікації колонки місцевого адвоката і політика Джакомо Бареллі, який різко критикував фільм за поширення брехні, висловлював підтримку Україні та закликав до втручання адміністрацію театру та впливових осіб.

У відповідь на це адміністрація театру випустила заяву, в якій оголосила про відмову від показу фільму, мотивуючи це потенційною контроверсійністю та негативним сприйняттям громадськістю.

Попри це, за коментарями на сторінці Лучіді, здається, що існують плани на проведення показу цього фільму у інших італійських містах, включаючи Мілан.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також