Нову главу Гаррі Поттера написала розумна клавіатура
16:00 19.12.2017
255

Перед написанням глави фахівці Botnik Studios дали своїй клавіатурі «прочитати» всі наявні сім книг про Гаррі Поттера

Розробники зі студії Botnik Studios показали, що сучасна клавіатура зі штучним інтелектом здатна не лише пришвидшувати друкування, підказуючи наступні слова та фрази. Вони змусили свою розробку написати нову главу популярної саги про чаклуна Гаррі Поттера. Отриманий розділ називається «Гаррі Поттер і портрет того, що виглядає, як велика купа попелу».

Про це повідомляє techTODAY.

Перед написанням глави фахівці Botnik Studios дали своїй клавіатурі «прочитати» всі наявні сім книг про Гаррі Поттера. Після цього працівники студії в онлайн-чаті опублікували отримані від клавіатури шматки тексту. Команда редакторів об’єднала їх в єдину главу.

Штучний інтелект клавіатури на кількох сторінках створив такі сюжетні повороти, яких ніхто не очікував. Наприклад, Рон Уїзлі з’їв сім’ю Герміони Грейнджер і в цей час носив «футболку Рона» (штучний інтелект не пояснив, що це за одяг). Гуртожиток Хафлпафу мав свиню, яка пульсувала, наче велика жаба-бик, а Дамблдор посміхався та гладив її, сказавши, що вона тепер стала Хагрідом. Сам Гаррі Поттер у цій главі впав зі сходинок «до кінця літа».

Яким би дивним не був сюжет створеної комп’ютерним алгоритмом глави, читачі сприйняли її позитивно. Дизайнерка Ельза Чанг створила для неї навіть власну обкладинку.

Джерело: Українська літературна газета
Читайте також