НАТО планує заснувати тренувальний центр для ЗСУ, щоб адаптувати Україну до стандартів Альянсу – La Pais
10:03 15.02.2024
299

НАТО планує створити тренувальний центр для Збройних сил України, щоб сприяти адаптації Києва до стандартів Альянсу, повідомляє іспанське видання La Pais, посилаючись на свої джерела.

Проєкт, який стане доповненням до навчальної місії Європейського Союзу, має на меті не тільки проведення військової підготовки українських військовослужбовців, але й навчання їх ефективному військовому управлінню та стратегії.

За інформацією La Pais, ініціатива має на меті забезпечити відповідність українських військових сил стандартам НАТО та буде детально розроблена міністрами оборони Альянсу на зустрічах у Брюсселі, з очікуванням остаточного схвалення на саміті НАТО у Вашингтоні в липні.

Видання також повідомляє, що тривають обговорення щодо фінансування центру та вибору інструкторів, які можуть бути як постійно базовані на новій базі, так і відряджені на короткі терміни членами Альянсу.

La Pais акцентує на тому, що запуск тренувального центру для ЗСУ є значним кроком у відносинах між НАТО та Україною, вносячи "новий елемент" у їх співпрацю.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також