МЗС України засудило насильство під час протестів у Казахстані
16:28 10.01.2022
255

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України засудили насильство, яке спалахнуло у низці казахстанських міст та призвело до численних жертв.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

– Висловлюємо співчуття у зв’язку із загибеллю казахстанців, з якими українців пов’язують багаторічні зв’язки дружби і взаємної поваги. У цей критичний час для народу Казахстану надзвичайно важливо вжити максимальних заходів задля деескалації ситуації і уникнення подальшого насильства, гарантувати дотримання прав людини, забезпечити відновлення роботи об’єктів критичної інфраструктури та систем зв’язку, – наголошується у повідомленні українських дипломатів.

Коментуючи розгортання на території Казахстану сил ОДКБ з домінуванням контингенту РФ, в МЗС України наголошують на необхідності поваги до незалежності, суверенітету, законодавства країни та міжнародного права.

“Іноземні війська мають поважати незалежність, суверенітет та національне законодавство Казахстану і міжнародне право, а їхнє перебування не повинне виходити за межі задекларованого обмеженого часового терміну”, – зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що продовжують захищати інтереси українців.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також