Міністр оборони Великої Британії закликає нейтральні країни вступити до НАТО через загрози з боку росії
16:03 22.05.2024
327

На тлі зростаючих загроз з боку Росії нейтральні країни, які не є членами НАТО, але користуються його "захисною парасолькою", повинні вступити до військового Альянсу, заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс у середу, передає Politico.

Шаппс не назвав конкретно європейські країни, що не входять до НАТО, такі як Ірландія, Мальта, Австрія та Швейцарія, які давно дотримуються нейтралітету. Однак він дав зрозуміти, що Велика Британія буде лобіювати вступ до Альянсу більшої кількості країн.

"Я буду відстоювати інтереси НАТО, щоб залучити до організації всіх тих, хто користується захисною парасолькою Альянсу", - зазначив міністр оборони Великої Британії.

"Деякі європейські країни отримують реальну вигоду від захисту НАТО, користуючись перевагами свободи, але водночас не підписуються на колективне стримування континенту", - додав Шаппс, підкреслюючи загрозу з боку Росії. "Однак коли вовк підбирається до задніх дверей європейської безпеки, не повинно бути місця нейтралітету", - підсумував міністр.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також