Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram
10:08 26.01.2023
252

Компанія Meta найближчими тижнями відновить профілі колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram.

Про це заявив президент Meta з глобальних питань Нік Клеґґ.

Він пояснив рішення компанії тим, що «ризик для громадської безпеки достатньо зменшився», однак застеріг, що Meta застосує нові запобіжники, щоб не допустити повторних порушень.

«Як і будь-який інший користувач Facebook або Instagram, Трамп підпадає під дію стандартів нашої спільноти. У випадку, якщо Трамп продовжить публікувати контент, який порушує правила, він буде видалений, а його аккаунт буде відсторонений на термін від одного місяця до двох років, в залежності від тяжкості порушення», – заявив один з керівників Meta.

Після відновлення своїх облікових записів Трамп знову отримає доступ до комунікаційних платформ і потенційного збору коштів.

Рішення ухвалене після аналогічного кроку з боку Twitter. Наразі не зрозуміло, чи скористається Трамп можливістю повернутися до платформ Meta. До Twitter американський експрезидент ще не повернувся.

У дописі на своїй власній платформі Truth Social Трамп заявив, що «таке (блокування акаунтів) більше ніколи не повинно статися з чинним президентом або будь-ким іншим, хто не заслуговує на таке».

19 січня стало відомо, що експрезидент США Дональд Трамп звернувся до компанії Meta з проханням відновити його профіль у фейсбуці. Видання NBC News припускало, що Трамп намагається повернутися у Facebook напередодні президентських виборів у 2024 році. У фейсбуці Трамп має понад 34 мільйони підписників, тож ця платформа була критично важливою для його виборів у 2016 році.  

Facebook, як й інші соцмережі, заблокував Трампа після штурму Капітолія 6 січня 2020 року. Спершу його заблокували на 24 години, але менше ніж за добу компанія оголосила бан безстроковим. У червні 2021 року за рекомендацією наглядової ради Meta заявила, що перегляне блокування через два роки та оцінить ризик для громадської безпеки від відновлення акаунту Трампа.

Як пише NBC News, у 2021 році Meta дала зрозуміти, що бан Трампа не триватиме вічно. «Коли блокування врешті-решт буде скасовано, обліковий запис пана Трампа підлягатиме новим посиленим штрафам, якщо він порушить нашу політику, аж до остаточного видалення його облікових записів», — заявив тоді президент із глобальних справ Meta Нік Клеґґ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також