Археологи виявлили "величезну кількість" єгипетських саркофагів
11:51 20.10.2020
380

Археологи в Єгипті виявили ще одне велике захоронення нерозкритих саркофагів у Саккарі, додавши до скарбниці майже 60 трун, нещодавно знайдених із давнього некрополя.
Хоча повні подробиці ще не повідомляються, у заяві влади сказано, що "величезна кількість" дерев'яних саркофагів була виявлена. Міністр туризму країни Халед Ель-Енані заявив в Instagram, що знахідка становить "десятки" трун, додавши, що вони "були запечатані з давніх часів".

Credit: Ministry of Tourism and Antiquities via AP

 

Вважається, що колекція саркофагів, що зберігається у трьох нещодавно виявлених могильних шахтах, налічує понад 2500 років. У могилах також були знайдені кольорові та позолочені статуї, йдеться у прес-релізі уряду.

Чиновники заявили, що вважають, що в трунах є  державні діячі та священики 26-ї династії, яка керувала Єгиптом з 664 р. до 525 р. до н. е.

У міністерстві повідомили, що додаткові подробиці відкриття цього місяця будуть оголошені на прес-конференції на цьому місці протягом "найближчих кількох тижнів".  Прем'єр-міністр Мадбулі виклав відео, в якому подякував міністерству і "висловив свою велику гордість унікальною єгипетською цивілізацією".

Автор: Анна Макарчук
Читайте також