У Латвії затримали двох підозрюваних у багаторічній роботі на військову розвідку РФ
16:57 11.01.2022
255

Служба держбезпеки і Служба військової розвідки та безпеки Латвії затримали двох людей, яких підозрюють у шпигунстві на користь російських спецслужб. Про це повідомляє пресслужба Служби держбезпеки Латвії. 

Отримана спецслужбою інформація свідчить про те, що особи зустрічалися із представниками російської воєнної розвідки на території РФ.

За версією прокуратури перший із підозрюваних, "використав коло контактів, отриманих протягом своєї професійної діяльності, для одержання, узагальнення, аналізу та передачі російській військовій розвідці інформації про бойові можливості, плани та навчання Національних збройних сил Латвії, оборонні закупівлі та розширення присутності сил НАТО".

Внаслідок процесуальних дій отримано значний обсяг доказів, у тому числі документи та носії інформації.

Фігурант другої кримінальної справи також підозрюється у багаторічній співпраці з російською воєнною розвідкою, наданні інформації, що стосується воєнних інтересів Росії.

Затримані мають статус підозрюваних та заарештовані. 30 грудня минулого року СДБ передала матеріали справи до прокуратури з вимогою розпочати кримінальне переслідування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також