Крісталіна Георгієва переобрана на другий термін директора-розпорядника МВФ, починаючи з жовтня 2024 року
18:07 13.04.2024
252

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) одностайно підтримала переобрання Крісталіни Георгієвої на другий п'ятирічний термін на посаді директора-розпорядника, який розпочнеться 1 жовтня 2024 року, повідомляє МВФ.

Процес виборів, що був встановлений 13 березня 2024 року, включав декілька засідань, на яких обговорювалася кандидатура пані Георгієвої, яка була єдиною кандидаткою на цю посаду.

Під час її першого терміну Крісталіна Георгієва ефективно керувала фондом у часи глобальних викликів. Під її керівництвом МВФ виділив понад 360 мільярдів доларів нового фінансування з початку пандемії для 97 країн, полегшив обслуговування боргу для найбідніших країн-членів, запровадив нові фінансові інструменти і збільшив квоти фонду. Особливо значним було введення третього представника з країн Африки на південь від Сахари у Раду директорів МВФ.

Наглядова рада МВФ висловлює подяку за стабільну увагу Георгієвої до макроекономічної і фінансової стабільності та адаптації Фонду до змінюваних глобальних потреб. Рада з нетерпінням очікує продовження співпраці з Крісталіною Георгієвою, як зазначено у заяві.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також