Конгрес США наполягає на постачанні великих безпілотників для України
09:32 23.09.2022
257

Конгресмени США попросили міністра оборони Ллойда Остіна прискорити розгляд Пентагоном запиту влади України на постачання великих бойових безпілотних літальних апаратів,

Про це повідомляє Reuters.

Лист від 17 членів Конгресу адресований главі Пентагону Ллойду Остіну і датований 21 серпня.  

У ньому зазначають, що Україна могла би краще протистояти російським загрозам із передовими безпілотниками, як MQ-1C Gray Eagle або MQ-9A Reaper. 

"Ці передові системи можуть розташовуватися далеко від лінії фронту і забезпечувати постійне спостереження, точне відстеження з великою дальністю і визначення цілей, що необхідно для боротьби з російськими ракетами", - йдеться у листі. 

У четвер речник Пентагону Генерал Патрік Райдер сказав журналістам, що США надіслали Україні інші системи спостереження та розвідки, включаючи безпілотники Puma та ScanEagle, а також боєприпаси Switchblade.

"Ми продовжуємо підтримувати активний діалог з Україною та міжнародним співтовариством про те, що ми та міжнародне співтовариство можемо зробити задля підтримки України", — заявив Райдер.

Лист конгресменів наполягає, щоб Пентагон якнайшвидще розглянув питання поставок Україні Gray Eagle та MQ-9A Reaper, які виготовлені General Atomics з Сан-Дієго, Каліфорнія. США продавали Reapers Великобританії, Франції та іншим країнам, але не експортували Gray Eagle, який може нести на борту озброєння до чотирьох ракет Hellfire.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також