ЄС планує виробити понад 1,3 мільйона снарядів для підтримки України та поповнення власних запасів
14:06 20.01.2024
272

Єврокомісар Тьєррі Бретон в п'ятницю заявив, що до кінця року Європейський Союз зможе виробити понад 1,3 мільйона снарядів. Ця заява прозвучала на фоні двох ключових завдань, що стоять перед ЄС: допомога Україні у її військових потребах та одночасне поповнення власних військових запасів, про що повідомляє RTBF.

Під час свого візиту до столиці Естонії, Таллінна, комісар ЄС з внутрішнього ринку та промисловості підкреслив, що більшість снарядів, вироблених в Європі, буде спрямована до України, яка вже другий рік зіткнулася з агресією російських військ.

"У цей критичний момент для нашої спільної безпеки в Європі, у світлі агресивної війни, розв'язаної росією в Україні, Європа має намір і буде продовжувати надавати Україні всебічну підтримку", - заявив Бретон.

Він також виступив разом з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас, де запевнив, що ЄС зможе досягти своєї цілі щодо виробництва мільйона снарядів на рік вже у березні або квітні.

"Ми плануємо збільшити наші виробничі можливості до 1,3-1,4 мільйона снарядів до кінця поточного року і продовжимо нарощувати обсяги у наступному році", - повідомив Бретон, відмовившись розкривати поточні обсяги виробництва з огляду на їх конфіденційність.

Бретон також підкреслив, що основна частина виробленої зброї буде спрямована до України як пріоритет, враховуючи нагальну потребу в цьому регіоні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також