Засуджений за вбивство продюсер The Beatles Філ Спектор помер від коронавірусу
08:45 19.01.2021
252

Засуджений за вбивство продюсер The Beatles Філ Спектор помер від коронавірусу
Народжений в родині російських євреїв Спектор зробив величезний вплив на розвиток поп-музики. Він також відомий як розробник «стіни звуку» - техніки звукозапису і аранжування музики.

Відомий американський продюсер Філ Спектор помер на 81-му році життя. Про це повідомляється в прес-релізі Департаменту виконання покарань та реабілітації ув'язнених штату Каліфорнія.

У заяві зазначено, що смерть Спектора в лікарні була викликана «природними причинами і настала о 18:35, в суботу». Як зазначає Reuters, продюсер помер від коронавірусу, проте офіційна причина його смерті буде визначена судово-медичним експертом округу Сан-Хоакін.

Філ Спектор народився в Нью-Йорку в 1939 році в родині російських євреїв. Продюсер розробив техніку звукозапису «Стіна звуку», принцип якої полягав у багаторазовому дублюванні інструментальних партій і багатошарового їх запису. На початку 1970-х Спектор працював з The Beatles над їхнім останнім альбомом Let It Be, а також продюсував сольний альбом Джона Леннона Imagine.

У лютому 2003 року актриса Лана Кларксон була знайдена мертвою в своєму будинку в місті Альгамбра, штат Каліфорнія. Через шість років Спектор був визнаний винним в її вбивстві і засуджений до довічного терміну без права на дострокове звільнення раніше, ніж через 19 років.

 

 

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також