Біля станції «Академік Вернадський» на світ з’явилися малюки пінгвінів
13:02 09.12.2021
258

У районі антарктичної станції “Академік Вернадський” на світ з’явилися малюки пінгвінів.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбуці.

"На нашому острові народилися перші пінгвінята. Один - на мисі Марина, поблизу станції, а другий з іншого боку – на мисі Пінгвін Поінт", - повідомили у НАНЦ у Facebook.

За словами полярників, “зараз малята дуже смішні та незграбні й замість звичного нам чорно-білого пір'я вкриті сірим пушком. Десь за місяць вони почнуть линяти й змінювати наряд, а також полишатимуть гнізда та збиратимуться в “ясла”. У цей час обоє батьків зможуть одночасно ходити в океан за крилем і продовжуватимуть годувати дітей. Вони безпомилково знаходять в “яслах” своїх “нащадків” і діляться їжею лише з ними. Тільки після закінчення линьки пінгвінята (які на той час вже будуть розміром з батьків) вчитимуться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу".

“Як все це відбуватиметься, ми обов'язково вам покажемо”, - пообіцяли полярники та нагадали, що “найпоширенішим видом пінгвінів біля станції “Академік Вернадський” є субантарктичний пінгвін або дженту: влітку їх тут може бути до 4 тис. Саме про цей вид йдеться у дописі".

Цього року пінгвіни досить рано почали гніздуватися біля станції. Перші яйця вони відклали на початку листопада, хоча раніше це відбувалося ближче до середини листопада. Тож відповідно й малята з'явилися раніше, ніж зазвичай. Приміром, торік перші пінгвінята вилупилися 19 грудня – якраз до Дня святого Миколая.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також