Чоловік, який влітку 2020 року знайшов скарб мільйонера в Скелястих горах, розкрив своє ім'я. Скриню зі скарбами 10 років шукали тисячі людей
19:30 09.12.2020
256

У 2010 році мільйонер Форрест Фенн сховав скриню з золотом, діамантами і антикваріатом в Скелястих горах. Він залишив шукачам скарбів дев'ять зашифрованих підказок. На пошуки вирушили тисячі людей, і щонайменше четверо з них загинули

У червні завершилося полювання за скарбами мільйонера Форреста Фенна, яке тривало десять років. Однак тоді той, хто знайшов скарб не хотів повідомляти, хто він.

Тепер, через кілька місяців, він все ж вирішив розкрити свою особистість. Про це пише видання Outside.

Як тільки чоловік знайшов скарб, він відразу ж приїхав до Фенну з видобутком, щоб той міг зупинити пошуки, але попросив мільйонера зберегти його анонімність.

Однак після звістки про те, що скарб знайдений, незадоволені невдачею мисливці стали обурюватися, що Фенн не назвав ім'я чоловіка, що знайшов скарб, і припускали, що ніякого скарбу і зовсім не було. Тоді, через кілька тижнів, Фенн опублікував фотографії з скринею, а ще пізніше - розповів, у якому штаті його знайшли. Деяких це задовольнило.

Після смерті Фенна у вересні на сайті Medium з'явилася стаття, присвячена пам'яті мільйонера. Її автор стверджував, що це він знайшов скарб в Скелястих горах. Він розповів, що на пошуки місця, де закопані скарби, у нього пішло два роки. Причому 25 днів він провів у Скелястих горах.

Однак пізніше автор статті все ж розкрив своє ім'я. Щасливим володарем скарбу став 32-річний студент-медик Джек Стюф зі штату Мічиган. Його особистість підтвердили і родичі Фенна.

Відмовитися від анонімності його змусив позов адвокатки з Чикаго Барбари Андерсен: вона стверджувала, що Стюф зламав її переписку і вкрав здогадки про місце, де захований скарб. При цьому вона вважала, що скриня зарита в штаті Нью-Мексико.

Суд зажадав, щоб родичі Фенна повідомили заявнику особисті дані про людину, що знайшла скриню. Стюф стверджує, що раніше ніколи не чув про Барбару Андерсен, а скарб не був у Нью-Мексико. Студент розповів, що вирішив сам розкрити свою особистість, тому що боявся, що це зробить суд.

Він також зазначив, що перевіз свою сім'ю в безпечне місце з охороною і декількома рівнями захисту, щоб убезпечити всіх близьких.

У 2010 році ексцентричний арт-дилер Форрест Фенн сховав скриню з золотом, діамантами і антикваріатом в Скелястих горах, на північ від свого будинку в Нью-Мексико. У своїх мемуарах «Тремтіння мисливця» Фенн опублікував вірш, в якому залишив дев'ять зашифрованих підказок. Мільйонер сказав, що сховав скарб там, де хотів би померти. На пошуки вирушили тисячі людей, і щонайменше четверо з них загинули.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також