Корабель Crew Dragon успішно зістикувався з МКС
14:00 17.11.2020
256

Пілотований космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX здійснив стиковку з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Стиковка пройшла в автоматичному режимі.

На борту перебувають троє астронавтів NASA Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також японський астронавт Соїті Ногуті. Вони пробудуть на МКС шість місяців.

Астронавти взяли з собою на борт малюка Йоду - персонажа серіалу «Мандалорець». Іграшка послужить індикатором нульової гравітації. До «бебі Йоди» на кораблі SpaceX в космос злітав розшитий паєтками динозавр Тремор.

Корабель Crew Dragon під назвою Resilience ( «Стійкість») був запущений ракетою-носієм Falcon 9 з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді в ніч на 16 листопада. Це перша регулярна пілотована місія, яку на замовлення NASA виконує приватна компанія.

У травні 2020 року SpaceX здійснила тестовий пуск Crew Dragon з двома астронавтами, який став першим за дев'ять років пілотованим польотом, який з території США зробив американський космічний корабель (у 2011 році NASA закрила програму пілотованих орбітальних польотів Space Shuttle, після чого американських астронавтів відправляли на МКС тільки російськими кораблями «Союз»).

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також