У Міннеаполісі афроамериканця випадково застрелили при затриманні, в місті заворушення та режим НС
16:35 13.04.2021
286

Влада американського міста Міннеаполіс (штат Міннесота) ввели режим надзвичайної ситуації і комендантську годину після того, як співробітниця поліції застрелила 20-річного афроамериканця, що викликало хвилю протестів. 

Обмеження також торкнуться сусіднього міста, Сент-Пола, з яким Міннеаполіс утворює агломерацію. Комендантська година діятиме з 19:00 до 6:00 і торкнеться понад 2,5 млн осіб.

Поліцейські намагалися затримати Данте Райта вдень 11 квітня. Його автомобіль зупинили для перевірки документів, і виявилося, що на молоду людину раніше був виданий ордер на арешт. Райт вирішив сховатися на машині, одна з правоохоронців вистрілила в нього з пістолета. Автомобіль Райта проїхав кілька кварталів, а потім зіткнувся з іншою машиною. Чоловік помер на місці.

У поліції заявили, що їх співробітниця збиралася застосувати проти Райта електрошокер, але помилково відкрила вогонь з пістолета.

Після загибелі молодої людини в Міннеаполісі, де в 2020 році під час затримання був убитий афроамериканець Джордж Флойд, почалися протести, які супроводжувалися зіткненнями демонстрантів з поліцією. Для розгону заворушень правоохоронці використовували сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також