Фінансова підтримка України: важливість міжнародної допомоги у першому кварталі
20:58 27.12.2023
286

У інтерв'ю Українській службі "Голосу Америки" директор Європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер підкреслив важливість отримання Україною фінансової допомоги від міжнародних партнерів у першому кварталі наступного року.

Кеммер зазначив, що своєчасне надходження коштів від міжнародних донорів для підтримки української економіки є ключовим. Він також повідомив, що на кінець року українська влада вжила заходів для забезпечення запасів коштів у випадку затримки міжнародної допомоги.

"Ми наголошуємо на важливості вчасного асигнування коштів. Звісно, ми очікуємо, що підтримка від донорів буде надійти у першому кварталі", - заявив Кеммер.

У МВФ також попередили, що нестача зовнішньої допомоги може змусити Національний банк України до емісії грошей для покриття бюджетного дефіциту, що несе ризик прискорення інфляції або змушує уряд скорочувати видатки.

Кеммер також зазначив, що несвоєчасне надходження донорської підтримки може підштовхнути уряд до неоптимальної економічної політики та наражає на ризик всі досягнення.

 
Автор: Павло Петрушко
Читайте також