Канада допоможе ЄС позбутися енергетичної залежності від росії
12:00 24.03.2022
254

Канада і Європейський Союз спільно працюватимуть над зменшенням енергетичної залежності ЄС від російської федерації, - про це йдеться у спільному комюніке прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн за результатами їхньої зустрічі у Брюсселі.

"Ми поглибимо нашу співпрацю, спрямовану на перехід до безвуглецевої енергетики, в тому числі зробивши конкретні кроки в енергетичній співпраці з метою підвищення безпеки поставок та припинення залежності ЄС і держав-членів від російських енергоресурсів", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Канада та ЄС вже працюють над створенням спеціальної групи, яка опікуватиметься скрапленим газом та переходом на "зелену" енергетику.

"Ми рішуче налаштовані організувати цього року у Канаді Саміт чистих технологій, аби пропагувати спільну мету "озеленення" наших економік й допомогти у підвищенні енергетичної безпеки, яка наразі під загрозою через незаконну загарбницьку війну володимира путіна проти України", - наголошується у комюніке.

Канада має одні із найбільших розвіданих покладів нафти у світі, однак через обмеження інфраструктури технічно не спроможна експортувати значні обсяги енергоресурсів за океан.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також