Держсекретар США наголошує на необхідності негайної військової допомоги україні, G7 розглядає використання заморожених російських активів
15:00 19.04.2024
252

За підсумками зустрічі "Групи семи" (G7), держсекретар США наголосив на критичній необхідності забезпечити Україну додатковими ресурсами для захисту від російського вторгнення, повідомляє Sky News. "Україні терміново потрібні засоби протиповітряної оборони, більше боєприпасів та артилерії, і G7 зобов'язалася це забезпечити", зазначив Блінкен.

Також держсекретар звернув увагу на Китай, заявивши, що покращення відносин з Європою вимагає припинення підтримки росії, яку Пекін забезпечує як ключовий постачальник в оборонній промисловості.

Паралельно, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні розкрив, що G7 розглядає можливість використання не тільки процентів від заморожених російських активів, але й самого капіталу. "Є вже встановлена правова база для використання процентів, тепер експерти досліджують можливість використання і капіталу для підтримки України", - сказав Таяні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також