Британія не дала візи російській делегації для участі у сесії ПА ОБСЄ
13:33 22.06.2022
252

Велика Британія відмовила російській делегації в отриманні віз для участі у липневій сесії Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає російський "Інтерфакс".

"Нами отримано, по суті, обурливу відповідь про те, що уряд Великої Британії – дослівно – не може видати візи членам російської делегації в ПА ОБСЄ, з якою б метою вони не відвідували країну", – сказав Джабаров.

Він додав, що Росія заздалегідь просила керівництво Парламентської асамблеї "вирішити питання про надання британською стороною гарантій видання нашим парламентаріям в'їзних віз" для участі в "цьому найважливішому міжпарламентському заході".

Після цього віцеспікер Держдуми Петро Толстой заявив, що рішення Лондона не видавати візи делегації РФ до ПА ОБСЄ "робить резолюції Асамблеї нелегітимними для РФ".

Ще у березні Велика Британія наклала санкції на російських депутатів, які голосували за "незалежність" псевдореспублік Донбасу. Ці санкції зокрема забороняють в’їзд на британську територію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також