Близько 30 німецьких солдатів відкликали з Литви після того, як вони виконали пісню з нагоди дня народження Гітлера
13:02 18.06.2021
421

Близько 30 німецьких солдатів відкликали зі служби в Литві через звинувачення в расизмі, антисемітизмі, екстремізмі і сексуальному насильстві. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міноборони Німеччини.

Про грубі провини в ході армійської вечірки Der Spiegel розповів в середині травня. За даними німецької влади, в кінці квітня солдати влаштували вечірку в готелі в районі литовського міста Рукла і святкували так шумно, що персоналу довелося викликати військову поліцію.

Крім того, є відео з тієї вечірки, яке демонструє випадок можливого сексуального насильства - один з солдатів намагався засунути статевий орган в рот сплячого товариша по службі з афганськими корінням. Останній систематично піддавався приниженням і расистським образам. Одного разу товариші написали на його зброї слово «повія».

Керівництво почало розслідування, в ході якого стало відомо і про інші факти неналежної поведінки. Так, на інший вечірці німецькі військовослужбовці виспівували нацистські та антисемітські пісні в день народження Адольфа Гітлера, 20 квітня.

Генеральний інспектор німецької армії приніс вибачення литовському колезі. Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер назвала дії деяких солдатів ляпасом усім, хто працює в бундесвері. «Такі катастрофи завдають шкоди репутації Німеччини і нашої армії. Це покарають з усією строгістю », - заявила вона.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також