Блінкен вирушив до Європи - говоритиме про глобальне реагування на російські виклики
19:58 23.06.2022
259

Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен у четвер вирушив до Європи, де заплановані його візити до Німеччини й Іспанії з метою обговорення, в тому числі реагування на агресію рф, підтримки України, відповіді на продовольчу кризу.

Про це держсекретар США повідомив у четвер на офіційній твіттер-сторінці.

«Вирушаю сьогодні до Німеччини, щоби взяти участь у міністерському засіданні з питань продовольчої безпеки, а також приєднатися до президента США під час зустрічей у форматі G7 цього тижня. Звідти я вирушу до Іспанії на саміт НАТО в Мадриді», - написав державний секретар США.

Він додав своє фото, де сідає в літак перед вильотом у європейське турне.

Тим часом у американському дипломатичному відомстві повідомили, що зустрічі в Європі так чи інакше стосуватимуться пошуку відповідей на виклики, спричинені війною росії проти України.

Зокрема, в Берліні, на зустрічі з питань продбезпеки 24 червня, Блінкен обговорюватиме просування глобальних ініціатив для уникнення голоду на тлі «жорстокої неспровокованої війни росії проти України». Обговорюватимуться також інші проблеми, пов’язані зі зміною клімату, пандемією COVID-19, конфліктами та зривами в ланцюжках поставок.

Крім того, на саміті G7 у замку Ельмау в Німеччині 25 червня лідери обговорюватимуть «непохитну підтримку демократичної, суверенної й процвітаючої України». Порушуватимуться й інші питання, пов’язані з економікою, стійкістю демократії, кліматом, продовольчою кризою тощо.

У Мадриді, під час саміту НАТО, який відбудеться 29-30 червня, лідери Альянсу схвалять нову Стратегічну концепцію з трансформації Альянсу на наступні десятиліття. Вона охоплюватиме цілий спектр питань – від посилення та зміцнення оборони на тлі агресії рф до підвищення стійкості перед транснаціональними гібридними загрозами.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також