Бельгія ставить підтримку України на чолі своїх пріоритетів під час головування в Раді ЄС
17:30 01.01.2024
253

Бельгія, яка розпочала своє головування в Раді Європейського Союзу 1 січня 2024 року, визначила підтримку України як один зі своїх ключових пріоритетів. Ця інформація була опублікована на офіційному веб-сайті головування Бельгії.

Центральними напрямками діяльності Бельгії під час головування будуть забезпечення безпеки й добробуту громадян ЄС, захист демократичних цінностей, підтримка верховенства права, соціального порядку, охорони здоров’я та зміцнення єдності Європи, включаючи підтримку України.

Бельгія, керуючись гаслом "Захистити, зміцнити, підготуватися", зосередиться на забезпеченні безпеки та благополуччя європейців, включаючи підтримку України, зміцнення демократичних стандартів і правової системи.

В рамках "зміцнення" Бельгія прагнутиме підвищити конкурентоспроможність ЄС на міжнародній арені, вирішуючи проблеми зеленої, цифрової та справедливої економіки. Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо наголошує на важливості конкурентоспроможності ЄС у світовому масштабі.

Останній аспект, "підготуватися", включає в себе реформування ЄС для вирішення майбутніх викликів і підготовку до подальшого розширення Союзу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також