Apple iPhone скоро можна буде використовувати як платіжні термінали
17:03 27.01.2022
303

Компанія Apple у найближчі місяці може уявити функцію, яка дозволить використовувати iPhone як платіжний термінал. 2020 року компанія купила стартап, який займався розробкою такої технології.

Компанія Apple найближчими місяцями представить функцію, яка дозволить малим підприємствам приймати платежі безпосередньо на свої iPhone, без додаткового обладнання. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, близькі до розробки.

Нині для того, щоб приймати платежі на iPhone, продавцям необхідно використовувати платіжні термінали, які підключаються до смартфону або зв’язуються з ним через Bluetooth.

Натомість нова функція Apple перетворить iPhone на платіжний термінал, що дозволить продавцям приймати платежі за допомогою кредитної картки або іншого iPhone.

Система, ймовірно, використовуватиме чип із NFC-технологією, який наразі використовується для Apple Pay.

Нова функція може з’явитися через оновлення програмного забезпечення «в найближчі місяці».

Зазначається, що у компанії працюють над розробкою цієї функції ще з 2020 року, коли Apple придбала за близько 100 мільйонів доларів Mobeewave - канадський стартап, який розробив технологію для смартфонів, щоб приймати платежі за допомогою кредитної картки.

В Apple відмовилися коментувати новину.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також