Аеропорт Берліна зупинився через страйк
12:17 25.01.2023
254

Усі пасажирські рейси в аеропорту Берлін-Бранденбург, заплановані на середу, були або скасовані, або перенесені через страйк співробітників.

Про це повідомляє DW.

О 8 ранку за місцевим часом натовп працівників зібрався перед будівлею головного терміналу аеропорту Берлін-Бранденбург (BER). Страйк триватиме протягом дня.

До летовища прибували лише випадкові пасажири, які не чули про страйк.

На середу було заплановано, що близько 35 000 пасажирів пройдуть через аеропорт, планувалося приблизно 300 рейсів. Авіакомпанії перенесли деякі рейси на четвер і перенаправили кілька рейсів в аеропорти Дрездена та Лейпцига. Інших пасажирів перебронювали на потяги.

Профспілка Verdi закликала працівників аеропорту, співробітників служби безпеки та наземних операторів залишити роботу. Очікується, що припинення роботи вплине на пожежну службу аеропорту, операції із заправки, обробки багажу та стійки реєстрації пасажирів.

Профспілка вимагає підвищення заробітної плати на 500 євро (540 доларів) на місяць для працівників компанії аеропорту та служби наземного обслуговування протягом часу дії 12-місячного колективного договору. Під час переговорів роботодавці наполягали на значно довшому контракті.

Verdi закликала страйкуючих робітників провести пікет біля головного терміналу аеропорту, починаючи з 8 ранку, а мітинг заплановано на 10 ранку. Verdi повідомила, що очікує близько 1500 учасників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також