В Бердянську та Мелітополі, що знаходяться в окупації, зник український мобільний зв’язок
19:00 27.03.2022
255

В Запорізькій області в двох містах, що знаходяться у тимчасовій окупації рф, зник український мобільний зв’язок та інтернет. 

“Доступ до інтернету та сотового зв’язку в Бердянському та Мелітопольському районах суттєво ускладнено. Окупанти намагаються перемкнути на російських операторів”, - зазначають в ОВА.

За інформацією виконкому Бердянської міської ради, наразі в місті працюють лише стаціонарні номери Укртелекому.

У Запорізькій ОВА нагадують, що можна спробувати підключитися до національного роумінгу, що дозволяє перемикатися між мобільними операторами та шукати той, який працює.

Як повідомлялося, найбільші мобільні оператори України разом з урядом запустили послугу національного роумінгу, який дозволить перемикатися між мережами в разі проблем зі зв’язком.

В Мелітополі мобільний зв’язок та інтернет зник вчора, 26 березня близько 16:00. Місцеві мешканці повідомляють, що підключитись до інтернету можна лиже в Укртелекомі.

Мешканці окупованих міст говорять, що їм показують виключно російські канали. Також повідомлялось, що окупована влада міста має намір з 4 квітня відновити навчальний процес… російською мовою.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також