У поліції нагадали про обмеження, що діятимуть і на свята
11:00 27.12.2022
268

Під час зимових свят, зокрема в новорічну ніч, поліціянти контролюватимуть дотримання всіх вимог воєнного стану, як-от комендантської години і заборони на піротехнічні засоби, розповіла «Суспільному» речниця Нацполіції Мар’яна Рева.

У ніч із 31 грудня на 1 січня вулиці патрулюватимуть не лише поліціянти, а й бійці Національної гвардії.

Людей, які перебуватимуть на вулиці після початку комендантської години в новорічну ніч, можуть забрати у відділок, щоб встановити особу або для перевірки.

«Це може бути, і ставитися до цього [потрібно] з розумінням. Наразі йде війна, поліція проводить особливі безпекові заходи. Немає винятків – святковий чи не святковий день, – сказала Рева. – Ми розуміємо, наскільки підступним є наш ворог, який із цинічним задоволенням, можливо, буде намагатися зіпсувати нам святкові дні».

У відділках й у розгорнутих мобільних пунктах поліції діють пункти обігріву, де можна пробути до закінчення комендантської години, якщо не вдалося вчасно повернутися додому, додала Рева.

Речниця Нацполіції також нагадала про заборону на продаж і використання піротехнічних засобів, яка діє на всій території України.

«Звертаюся до людей, які мають певний намір це зробити: не робіть цього. Подумайте про людей, які психологічно важко переживають умови війни, які можуть сприйняти звуки салютів за звуки вибухів», – сказала Рева. Порушників штрафуватимуть або залучатимуть до виправних робіт.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також