Скільки часу можна зберігати страви після застілля: поради лікаря
20:30 19.01.2023
281

На Новий рік традиційно готують багато їжі, яка зазвичай залишається після свята. Щоправда, більшість зі страв насправді мають дуже короткий термін придатності, тому краще не намагатись повністю закласти стіл їжею.

Салати, заправлені майонезом, слід зберігати не більше як 12 годин. Заправлений Олів'є майонезом може зберігатися до 12 годин при температурі від -2 до +2°С.

Олів'є без майонезу залишатиметься свіжим 12-18 годин за температури від +2 до +6°С. Якщо салат стоїть на столі при кімнатній температурі, його необхідно з'їсти протягом 3-4 годин, інакше він почнеться псуватися.

Як правильно зберігати їжу після свята?

Всі страви необхідно зберігати в контейнерах, що щільно закриваються, а, наприклад, нарізку можна загорнути в харчову плівку. Все це потрібно робити для захисту від шкідливих бактерій.

Ковбаси чи копчену рибу бажано нарізати стільки, скільки плануєте з'їсти. Нарізку варених ковбас та шинки краще вжити за добу, а сирокопченості та солону рибу - за 2-3 дні.

Запечене м'ясо треба тримати в холодильнику не більше 48 годин. Курятину, як і будь-яке м'ясо птиці, можна зберігати в холодильнику максимум дві доби.

 

Автор: Богдана Валігура
Читайте також