Після опалювального сезону Уряд перегляне тарифи на комунальні послуги
16:30 30.01.2023
322

Після опалювального сезону Уряд перегляне тарифи на комунальні послуги, заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

Зокрема, створили робочу групу, яка буде займатися питанням тарифів та визначить, як стабілізувати ринок. За словами голови НКРЕКП, це необхідно для того, щоб підняти зарплати енергетикам, які відбудовують енергосистему, а також закупити необхідне для цього обладнання.

«Ми з вами повинні врахувати, що в енергетиці працює велика кількість людей і вони теж живуть у цій країні і потребують відповідної компенсації за свій труд. І це потрібно хоча б для того, щоб оперативні бригади могли виїжджати на місця та робити ремонти, щоб закуповувався необхідний аварійний запас, бо ці всі витрати теж зросли», – підкреслив очільник НКРЕКП. 

За словами Костянтина Ущаповського, зараз Кабмін шукає оптимальний шлях, щоб розробити програму згідно з якою, після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до питання підвищення тарифів.  

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також