Діти та дорослі з всієї України встановили національний рекорд та провели наймасштабнішу онлайн-руханку
13:00 15.05.2023
254

До Всесвітнього дня руху заради здоров'я 10 травня 2023 року благодійний фонд Катерини Білоруської ініціював та провів найчисленнішу всеукраїнську онлайн-руханку. До неї долучилось 32 079 українців – як дітей, так і дорослих.

До трансляції доєднались діти з усіх областей України та навіть з тимчасово окупованих територій і закордону. Руханка була розроблена так, аби її міг виконати кожен. Долучились також й діти з інвалідністю, які беруть участь у інклюзивних тренуваннях у межах програми благодійного фонду Катерини Білоруської “Так, я можу”. Так, встановили Національний рекорд України з наймасштабнішої онлайн-руханки. Нове досягнення зафіксували у “Книзі рекордів України”.

Головна мета такої масштабної руханки полягала у тому, щоб привернути увагу до цього свята, адже фізична активність дітей у період пандемії коронавірусу та за час повномасштабного вторгнення значно ускладнила доступ дітей до спорту та освіти й знизила рівень фізичної активності. Тож фонду важливо допомогти дітям опанувати найпростіші фізичні вправи, які вони згодом можуть виконувати щодня самостійно – як вдома, так і на онлайн-уроках чи навіть в укриттях, аби підтримувати своє фізичне та ментальне здоровʼя.

Завдяки залученості і вмотивованості освітян, діти з радістю долучились до ранкової руханки.

 

“Спорт – найкращі ліки від стресу. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, дитина повинна мати навантаження середньої або високої інтенсивності не менше однієї години в день. Це не лише дозволяє підтримувати здоровʼя, фізична активність запускає хімічні процеси в організмі, які допомагають подолати тривожність, стрес, та ознаки депресії. Це особливо важливо під час війни. Команда фонду у своїх проєктах та програмах щодня намагається залучати дітей до спорту та фізичної активності, адже так діти можуть хоча б на трішки відволіктись від подій сьогодення та змістити фокус уваги на свій стан, своє тіло, своє здоров’я”,
– розповіла Анжела Фокіна, директорка благодійного фонду Катерини Білоруської.

 

Зірковими ведучими руханки були:

  • Георгій Зантарая — український дзюдоїст, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України, переможець Європейських ігор та заслужений майстер спорту.
  • Ігор Корчагін, РуханкоМен — автор креативних руханок, відомий український Тіктокер.
  • Андрій Ковальський – спортивний журналіст та ведучий.

 

“Був уже рекорд, коли наші співвітчизники бігали по всьому світу, але цей рекорд – Наймасштабніша всеукраїнська онлайн-руханка за кількістю учасників до Всесвітнього дня руху заради здоров‘я його перебив. Такого, по моєму, ще взагалі не було у світі”,
– розповів Валентин Щербачов, президент Національного реєстру рекордів України.

Подія відбулась за підтримки Академії сучасної освіти, які надали локацію та залучили учнів до встановлення рекорду. Школярам вдалося також встановити і власний офлайн-рекорд – найбільшу руханку у школі в Україні, у якій взяли участь 410 дітей.

У кінці руханки фонд розіграв між учасниками 10 спортивних наборів для шкіл. Один такий набір містить футбольні, баскетбольні, волейбольні м’ячі, конуси і маніжки для тренувань, набір для бадмінтону, гандбольний та м'яч для регбі, координаційні сходи та фризбі.

Що відомо про Благодійний фонд Катерини Білоруської?

 

Kateryna Biloruska Foundation – міжнародний благодійний фонд працює в напрямку забезпечення здорового і повноцінного розвитку дітей. Як саме? Залучає їх до спорту, фізичної активності та інноваційної освіти.

 

Особливу увагу фонд приділяє дітям із сімей у складних життєвих обставинах, дітям-сиротам, дітям під опікою, дітям з особливостями освітнього розвитку та дітям з інвалідністю.

 

Дізнайтесь більше про діяльність фонду в Instagram: https://www.instagram.com/biloruska.foundation/

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також