Держкіно скасувало реорганізацію «Довженко-Центру»
12:30 16.11.2022
252

Держкіно скасувало реорганізацію «Довженко-Центру», призупинивши дію відповідного наказу. Дію цього наказу призупинили «до завершення експертної оцінки колекцій центру, проведення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника».

Що мають зробити:

  • Фільмофонд і музей Центру залишаться в тому статусі, в якому вони перебувають зараз, тобто як цілісний майновий комплекс.
  • Проведуть «прозорий конкурс» на посаду директора «Довженко-Центру». Кажуть, наказ про конкурсний відбір вже на фінальній стадії, зареєстрований у Міністерстві юстиції, і його мають опублікувати «найближчим часом».
  • Почнуть процес процес надання «Довженко-Центру» статусу Національного, що «має убезпечити його майно від використання не за призначенням».
  • Вирішуватимуть питання реорганізації державного підприємства в державну організацію (аби «Довженко-Центр» працював за профілем, як музей та архів).

У заяві Держкіно також йдеться, що його працівники «не мали можливості повною мірою дослідити діяльність Центру, оскільки для проведення аудиту не було надано документів у повному обсязі». Зазначають, що перевірку документів проводили лише з відкритих джерел, а у Довженко-центрі «не вжили заходів для усунення виявлених недоліків», і не відповідали на листи, де Держкіно зобов’язувало звітувати.

Наразі Держкіно готує запит на аудит діяльності Центру до Державної аудиторської служби, а також ініціювали «експертну оцінку» колекцій Центру (для цього вже формують відповідну комісію, зокрема чекають на пропозиції від Центру).

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також