Жертви домашнього насилля стали частіше звертатися до правоохоронців
21:47 21.09.2020
272

Українські правоохоронці почали отримувати більше звернень про домашнє насилля. У поліції говорять, що в суспільстві формується нульова толерантність до випадків домашнього насильства та говорять, що подібна статистика не свідчить про збільшення кількості випадків домашнього насилля.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко, зауважила що у порівнянні з першим півріччям минулого року, правоохоронці отримали на 48% більше звернень

«В 2020 році було отримано 101 584 повідомлення, тоді як у 2019 році – 68 490. Дійсно, в умовах карантину ця тема стала ще більш очевидною та видимою, оголилися ті проблеми, які були раніше», — зауважила Павличенко.

Окрім того, заступниця міністра наголосила, що протидія домашньому насиллю – визначено одним з пріоритетних напрямків діяльності МВД.

Для протидії домашньому насиллю було посилено інформаційні кампанії, впроваджуються механізми, спрямовані на невідворотність покарання для кривдника, підвищується рівень професійної обізнаності працівників та посилена співпраця з громадським сектором та міжнародними партнерами.

Джерело: ТСН

Читайте також