Уряд посилює вимоги для отримання субсидій: що зміниться
11:02 15.04.2021
279

 Уряд на позачерговому засіданні прийняв проект постанови, яким посилює вимоги щодо надання житлових субсидій.

 Буде переглянуто підхід до врахування майнового стану отримувача субсидії. Хочуть враховувати:

  •  доходи від депозитів;
  •  дивіденди від цінних паперів;
  •  наявність банківських депозитів;
  •  проведення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів;
  •  факти перетину кордону і не тільки.

Крім цього, хочуть звертати увагу на здійснення особами, що отримують або хочуть отримувати субсидії, одноразових вартісних покупок.

Також уряд хоче скасувати діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо призначення субсидій у випадках, коли субсидію призначати не мають.

Хто зараз не отримує субсидії?

Субсидію НЕ мають отримувати за таких умов:

 Площа оселі: квартири понад 130 кв.м., будинки понад 230 кв.м. Виключення — дитячі будинки сімейного типу, багатодітні родини, прийомні сім’ї, житлові приміщення для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візках, забезпечені з бюджету тощо.

Джерело: Адвокат Права

Витрати. Якщо домогосподарство або член родини особи з його складу за рік перед зверненням за субсидією купував землю або нерухомість, транспортні засоби, будматеріали або послуги (крім медичних) на понад 50 тисяч гривень.

 Наявність автівки. Якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член родини особи з її складу має у власності транспортний засіб, з дати випуску якого минуло менш як п’ять років (крім мопеда і причепа). Одержані безоплатно або на пільгових умовах не враховуються.

 Якщо у складі домогосподарства або сім’ї члена домогосподарства є особи старше 18 років, які отримують зарплату меншу ніж мінімальна (із рядом виключень).

Якщо громадянин не повернув надмірно перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди.

 Борги. Якщо є заборгованість з оплати комунальних послуг понад 3 місяці або при стягненні аліментів понад 3 місяці (із виключеннями).

Читайте також