Торгівля людьми: Генеральний секретар ООН закликає боротися з цим жахливим порушенням прав людини
16:37 30.07.2023
266

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріш звернув увагу на надзвичайно важливу проблему торгівлі людьми, яка є жахливим порушенням основних прав і свобод людини. Ця злочинна діяльність призводить до того, що беззахисні і найбільш уразливі люди стають жертвами зловмисників. Торгівля людьми процвітає, зокрема, в періоди конфліктів і нестабільності, коли люди потребують допомоги і підтримки, а торговці зловживають їхнім вразливим становищем.

За даними ООН, виявлено та зареєстровано близько 50 000 жертв торгівлі людьми в 148 країнах світу. Жінки становлять більшість з них - 46 відсотків, а дівчатка - 19 відсотків. Однак, важко визначити реальний обсяг цієї злочинної діяльності, оскільки багато випадків залишаються прихованими через страх жертв перед торговцями.

Сексуальна експлуатація лишається найпоширенішою формою торгівлі людьми (50%), за якою слідує примусова праця (38%). Жертви стикаються з жорстоким насильством, примусовою працею, звірячою сексуальною експлуатацією та наругою.

На тлі зростаючих масштабів нерівності, кліматичних катастроф і безпрецедентного переміщення населення, все більше людей стають уразливими перед зловмисниками, які використовують їх як товар. Генеральний секретар ООН закликав звернути особливу увагу на цю проблему і приділити достатньо ресурсів та уваги заходам з виявлення та захисту жертв торгівлі людьми.

У боротьбі з цим жахливим явищем, Антоніу Гутерріш пропонує збільшити обсяг інвестицій у програми, спрямовані на виявлення та допомогу постраждалим. Також важливо зміцнювати правоохоронні органи, щоб притягувати злочинців до відповідальності за свої злочини і забезпечити безпеку і захист жертв. Головний метою - надати жертвам можливість поновити своє життя після жахливих досвідів.

ООН закликає всіх країни та міжнародну спільноту спільно працювати для виявлення, захисту та підтримки жертв торгівлі людьми, і зробити все можливе, щоб жодна людина не стала заручником цього жахливого злочину. День боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня, нагадує про необхідність активної дії і змін у суспільстві, щоб усунути цю страшну проблему і забезпечити гідне майбутнє для всіх людей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також