Режиму «Space Zoom» від Samsung не пройшов випробування
21:03 13.03.2023
254

Вже декілька років Samsung рекламує свої смартфони з технологією «Space Zoom», які ніби здатні робити детальні фотографії Місяця. 

Як зазначає The Verge, користувач Reddit u/ibreakphotos провів просте тестування режиму «Space Zoom» від Samsung. Він навмисно створив розмиту фотографію Місяця, відобразив її на екрані комп'ютера, а потім сфотографував це зображення за допомогою Samsung S23 Ultra. 

Фото, яке відкрив на екрані користувач Reddit.

Фото, яке вийшло за допомогою Space Zoom.

Телефон не розпізнав «підробки», тому зробив з картинки поганої якості чітке зображення Місяця — S23 Ultra просто додав деталі, яких не було раніше. Тобто, розрекламована технологія не провела обіцяне «відновлення даних та масштабування розмитих пікселів», зазначає видання. 

«Але що саме означає „фейк“ у цьому сценарії? Відповісти на це питання складно, в міру того, як обчислювальні методи все більше інтегруються у фотографічний процес. Ми можемо з упевненістю сказати, що наше розуміння того, що робить фотографію підробкою, незабаром зміниться», — зазначають The Verge.

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли люди недовіряють технології від Samsung. Ще з 2020 року компанію звинувачують в тому, що вона просто копіює та вставляє попередньо збережені текстури на зображення Місяця, щоб створити свої фотографії. Samsung не погоджується зі звинуваченнями та каже, що процес складніший. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa