Кава проти негоди: у Львові вигадали альтернативний спосіб боротьби з ожеледицею
18:13 02.02.2021
275

Львівські комунальники використовуватимуть замість піску та солі кавову гущу. Відходи від напою братимуть у місцевих кав'ярнях. Чи дієва така суміш у боротьбі з ожеледицею та чи безпечна для екології читайте у матеріалі. 

Боротися з ожеледицею кавову гущу запропонувала радниця міського голови Ірина Оршак. Ідею підхопила у громадської організації. Та, перше ніж запропонувати на загал, випробувала ідею на власному подвір'ї.

По снігу чоботи їдуть, по кавовій гущі – ні. Крім того, де була гуща, за вихідні під променями сонця утворилися лунки. Вона розчеплює лід, – повідомляє радниця міського голови Львова Ірина Оршак.

У місті, де найпопулярнішим напоєм є кава і готують її чи не на кожному кроці, такий проект реалізувати легко, вирішили у мерії. Ще один позитив кавової гущі на вулицях міста відзначають екологи.

Для рослин це буде тільки користь, для тварин на абсолютно нейтрально, жодної шкоди не буде, – розповідає еколог Ігор Антахович.

Також ідею підтримала місцева громада. На думку львів’ян подібна суміш не псуватиме взуття й не «роз’їдатиме» лапки чотирилапих.

Кава проти негоди: у Львові вигадали альтернативний спосіб боротьби з ожеледицею

Охочих ділитися такими відходами вистачає

Щодня кав'ярня продукує від 30 до 50 кілограмів кавової гущі. Раніше кавові відходи у кафе викидали у смітник, нині готові безкоштовно дарувати їх комунальникам на благо міста.

Якщо кава успішно допоможе боротися з ожеледицею на вулицях Львова, то з наступного року комунальники посипатимуть нею всі вулиці та парки міста, а, можливо, і проїзні дороги.

Джерело: 5 канал 

Читайте також