Працівник вкрав iPhone на суму 1 мільйон гривень
12:15 19.05.2023
258

У квітні 2023 року, працівник сервісного центру та магазину техніки Apple, ICOOLA.UA, виніс смартфонів на суму понад мільйон гривень. Злодія спіймали 1 травня 2023 року після чергової інвентаризації. Що очікує на крадія та який термін ув’язнення йому загрожує?

Як повідомили в компанії ICOOLA, зникнення смартфонів виявили 1 травня 2023 року. Сума збитків завдана злодієм оцінюється у розмірі одного мільйона гривень, що еквівалентно 37 смартфонам Apple. Сервісний майстер на ім'я Василь працював у магазині приблизно 3 місяці. Виносив по одному, інколи по два смартфони щоденно. Усі смартфони, горе-злодій здавав у ломбард, а на отримані кошти грав в казино, надіючись виграти та викупити назад всі закладені iPhone. 

Злодія затримала поліція, ведеться досудове розслідування. За вчинений злочин йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. У воєнний час суд одразу ж кваліфікує такі злочини за ч. 4 ст. 185 КК, як крадіжку, вчинену великими розмірами або в умовах воєнного або надзвичайного стану.


 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також