Поради щодо створення зимового дитячого гардеробу
23:47 24.10.2022
316

Діти і зима - чудове поєднання - якщо правильно одягнути дітей. Ділимося порадами, як вибрати зимовий одяг і аксесуари, щоб дитині було сухо і тепло. Бій у сніжки, катання на санчатах та інші зимові розваги, під час яких діти мають почуватись комфортно, а батьки не хвилюватимуться за здоров'я своїх чад.

Ви, мабуть, чули про тришаровий принцип? Цього потрібно прагнути, коли ви одягаєте дитину взимку, через мінливі погодні умови в Україні зокрема. Цей принцип стосується як малюків, так і старших дітей. Ви маєте легко одягнути або зняти шар одягу, якщо дитині стане занадто холодно або жарко. Але не потрібно забувати і про красу. Куртки зимові для дівчаток мають бути не тільки дуже теплими, а і стильними, щоб процес одягання був в задоволення і для дитини, і для батьків.

Трирівневий принцип складається з:

  • Шар 1 складається з одягу, що ближче до тіла. Нижня білизна з мериносової вовни або вовни - хороша альтернатива, оскільки вона дихає і зігріває, коли холодно, і охолоджує, коли стає жарко. Коли на вулиці не дуже холодно, м’який бавовняний трикотаж стане зручною альтернативою.
  • Шар 2 рекомендується, коли на вулиці дуже холодно. Цей проміжний шар зберігає тепло тіла і переважно може складатися з флісового светра, флісових штанів або зручного ворсу.
  • Шар 3 повинен зігрівати під час вітру, дощу та снігу та мати зручну посадку, щоб забезпечити максимальну свободу рухів. Виберіть зимовий комбінезон або зимову куртку та зимові штани, які не пропускають повітря та воду, мають проклеєні шви, бажано з петлями, які фіксують одяг. Завдяки рефлективним стрічкам дитину добре видно.

Ідеальні зимові аксесуари

Виберіть товсту зимову шапку зі зручним кроєм, яка захистить від вітру, коли надворі трохи холодно. Для зимових ігор обов’язкові водонепроникні та м’які рукавиці. Якщо у вашої дитини дуже мерзнуть руки, під вітрозахисні рукавички можна одягнути пару бавовняних рукавичок як додатковий шар.

Завдяки зручному коміру-поло шия і груди захищені від холоду, не заважаючи малюку грати, а якщо в сумку покласти пару додаткових шкарпеток, його ніжки залишаться сухими.

Підбирайте одяг потрібного розміру, щоб дитина не відчувала дискомфорту під час руху. Одяг не повинен бути занадто тісним і заважати свободі рухів дитини.

Вибирайте якісний зимовий одяг, який прослужить весь сезон і який наступного року можна буде передати у спадок братам і сестрам або молодшим друзям.

Позначте імена дітей на всьому одязі, а також на рукавичках, шкарпетках і шапках. Тоді підвищується шанс, що одяг буде там, де він повинен бути, і вам не доведеться весь час купувати новий. 

Читайте також