Ноутбук для геймера: як обрати потужний лептоп?
23:24 24.10.2022
257

Віддалена робота та активний розвиток віртуальної індустрії стимулював виробників створювати потужні ноутбуки та доповнювати їх цікавими «фішками». Однією з таких «родзинок» є дизайн, підсвітка клавіатури, гучні динаміки та гнучкі можливості підключення до мережі, або простий апгрейд. Наприклад, ноутбук Acer привертає до себе увагу з першого погляду. Проте дизайн це лише один з критеріїв за якими обирають новий лептоп.

Основними характеристиками, за якими користувачі обирають нову техніку залишаються:

  • продуктивність;
  • вартість;
  • автономність;
  • безпечність;
  • ергономічність та дизайн.

Зазвичай, у кожного геймера існують свої вимоги до такої техніки. Але існує й оптимальне поєднання «начинки», яке дасть можливість працювати, «мандрувати» віртуальними світами та грати з друзями в мережі.

 

Продуктивність

Відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1650 4 ГБ GDDR6 і процесор Intel Core i5-10300H – підійдуть для більшості ігор. А щоб ноут «не тормозив»  потрібно швидкісна оперативна пам’ять. До прикладу це може бути  DDR4 2933 МГц на 8 ГБ та SSD-диск PCIe 256 ГБ. Ну і звичайно не забуваємо про систему охолодження. Найефективнішими вважаються системи, які мають декілька вентиляторів та можуть працювати у різних режимах, в залежності від навантаження на девайс.

Вартість

Звичайно, ціна на ноутбук ігровий дещо відрізняється від звичних більшості користувачів ноутбуки. Проте їх можна придбати з великою знижкою. Для цього достатньо активно моніторити ціни на ринку, або підписатися на розсилку від улюбленого магазину. До речі, ми знайшли величезні знижки діють на ноутбук ігровий Acer Nitro 5 AN515-55.

Ергономічність та дизайн

Від цих факторів залежить зручність використання – він повинен міцно стояти на поверхні, а отже  - бути обладнаним прорезиненими ніжками на нижній кришці. А вузькі рамки дозволять отримати максимально можливий розмір картинки.

Автономність

Раніше, найболючішим місцем ноутбуків ігрових завжди була автономність. Але у 2022 році процесори AMD суттєво продовжили час роботи та продуктивних ноутбуків. Тому  лептоп став ще продуктивнішим.

Безпечність

За статистикою 90% власників ігрових ноутбуків проводять біля своїх гаджетів більше 8 годин на добу. Отже ваш екран повинен бути не просто якісним, а й обладнаний захисними функціями. До прикладу, технологія Bluelight Shield подбає про захист ваших очей та зменшить HEV-випромінювання.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також