Понад 30 тисяч автомобілів перереєстровано через додаток "Дія" за три місяці: нові досягнення української цифрової трансформації
20:00 27.03.2024
252

Протягом трьох місяців українці вже понад 30 тисяч разів скористалися можливістю продати автомобіль через додаток "Дія", повідомив глава МВС Ігор Клименко.

"Протягом трьох місяців функцію продажу автотранспорту через Дію використали для перереєстрації понад 30 тисяч автомобілів. Це стала найпопулярнішою сервісною послугою, яку ми запустили у співпраці з Мінцифрою", - зазначив Клименко. Він додав, що завдяки цій функції можна купити або продати автомобіль, мотоцикл або мопед прямо з смартфону.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що ця функція не лише проста, а й надзвичайно безпечна. "Реєстр транспортних засобів перевіряє автомобіль перед продажем за допомогою баз даних та інших реєстрів. Швидко відмовляється, якщо машина перебуває в розшуку, вкрадена, арештована, або якщо її намагається продати особа, яка перебуває в розшуку або користується підробленими документами", - пояснив Федоров.

За його словами, за три місяці роботи сервісу Дія не дозволила продати два викрадених автомобілі, 241 арештований автомобіль та 19 автомобілів, що перебували у розшуку. Крім того, "Дія" не дозволила перереєструвати 510 автомобілів через те, що власник або покупець був у розшуку Нацполіції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також