Кіссинджер пророкує росії повну ізоляцію через війну проти України
11:00 24.05.2022
259

російська війна проти України може назавжди перебудувати глобальний порядок, вважає колишній державний секретар США, 99-річний фахівець у галузі міжнародної політики, лауреат Нобелівської премії миру Генрі Кіссинджер, - про це він сказав у понеділок на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Засновник і президент Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб нагадав Кіссинджеру, що, виступаючи на форумі 1980 року, той сказав, що «ми живемо в епоху глобальної взаємозалежності». Коментуючи свій вислів, дипломат зауважив, що нинішній воєнний конфлікт може назавжди перебудувати глобальний порядок. За його словами, «сторони мають дійти до мирних переговорів протягом наступних двох місяців».

Раніше, на його думку, Україна мала стати мостом між Європою і росією, «але зараз, у міру перебудови відносин, ми можемо потрапити в простір, де розділова лінія буде перемальована, а рф опиниться в повній ізоляції». Ідея щодо «мосту» вже не є актуальною, вважає він.

«Зараз ми стикаємося з ситуацією, коли росія може повністю віддалитися від Європи й шукати постійний союз в іншому місці. Це може призвести до дипломатичного дистанціювання в дусі холодної війни, що поверне нас на десятиліття назад», - зазначив Кіссинджер.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також