МОУ уточнює Слова Умєрова щодо мобілізації за кордоном: це лише запрошення до ЗСУ, без санкцій
16:16 21.12.2023
299

Міністерство оборони України уточнило позицію міністра Рустема Умєрова стосовно залучення громадян до Збройних сил. За словами начальника управління преси та інформації МОУ Іларіона Павлюка, який виступив з коментарем для "Інтерфакс-Україна", наразі немає обговорення механізму покарання чи юридичного тиску на чоловіків, які перебувають за межами країни.

Павлюк наголосив, що міністр закликає усіх громадян України, незалежно від місця перебування, приєднуватися до армії, адже захист країни під час війни є конституційним обов'язком кожного. Однак, наголошується, що обговорення механізмів примусу чи покарання зараз не ведеться.

Павлюк також зазначив, що у публікаціях були неправильно інтерпретовані слова Умєрова, наголошуючи на важливості донесення інформації до українців за кордоном про необхідність приєднання до армії. У Міноборони підкреслили, що наразі основні завдання полягають у вдосконаленні механізмів мобілізації та підготовки військових.

Він наголосив: "Повістка є лише сповіщенням громадянину про його потребу державі для оборони. Уже другий рік триває повномасштабна війна, тому чекати особистого запрошення недоречно. Якщо ви чули про війну в Україні, вважайте це запрошенням. Важливо приєднатися до тих, хто вже пішов захищати країну у лютому 2022 року".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також