Лише 15% українців вважають, що "Захід втомлюється від допомоги Україні" - опитування
20:35 19.09.2022
256

Лише 15% українців вірять в те, що «Захід втомлюється від допомоги Україні та хоче, щоб вона вела перемовини з Росією». Водночас 73% українців вважають, що Захід продовжує надавати нам підтримку та очікує завершення війни на прийнятних для України умовах. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 7-13 вересня методом телефонних інтерв’ю серед 2000 жителів усіх областей України, окрім окупованого Криму.

У підтримку Заходу вірять в усіх регіонах України: від 67% на заході до 75% на сході. У те, що Захід втомився, вірять 13-18% громадян залежно від регіону.

1% респондентів навіть ціною можливих конфліктів і загрози єдності готові підтримати ініціативу притягнення до відповідальності тих, хто причетний до можливих прорахунків у підготовці до війни. Утім, більшість (58%) усе-таки вважає, що ці питання потрібно перенести на період після війни, щоб не провокувати конфлікти всередині країни.

Важливим є також продовження активності щодо переконування населення, що Захід лишається надійним партнером України, - підкреслив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Упродовж 7-13 вересня 2022 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус». Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

Автор: Павло Петрушко
Читайте також