Перше вересня у Маріуполі та Донецьку: що відомо
11:10 02.09.2023
469

У непідконтрольному Донецьку 1 вересня у школах розпочалося з уроків про безпеку. Сама окупаційна влада заявляє, святкові лінійки пройшли лише в половині шкіл міста. Частина шкіл працює дистанційно та для учнів святкову лінійку провели онлайн. 

У низці населених пунктів на тимчасово захопленій армією РФ території України зафіксовано випадки, коли старшокласники, які не отримали російського паспорта, тимчасово не допущені до занять у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Так, на Херсонщині школи передали у так звані відділи міграції списки учнів, які не мають паспортів РФ. Тепер в учнів є 10 днів, аби «виправити ситуацію» й лише тоді вони будуть допущені до занять», — розповіли в організації.

Експерти ЦНС зазначили, що раніше росіяни на ТОТ видавали шкільні набори дітям, батьки яких мають російський паспорт. Всім іншим дітям допомога не надавалась.

Як повідомив голова Донецької ОВА, за півтора роки росіяни зруйнували 158 навчальних закладів в області, пошкодили ще 609, проте, незважаючи ні на що, сьогодні понад 92 тисячі школярів підуть до 275 шкіл Донеччини. Йдеться про онлайн-освіту

 

 

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також