У «Дії» тестують програму доступної іпотеки
20:30 04.10.2022
283

Державна програма доступного кредитування житла запрацювала в тестовому режимі на порталі «Дія», невдовзі її мають повноцінно запустити у застосунку, повідомляє Мінекономіки.

У межах програми українці зможуть оформити пільговий кредит на купівлю житла з початковим внеском від 20% та строком до 20 років на вигідних умовах.

Масовий запуск програми запланований на другу половину жовтня, тоді послугою можна буде скористатися у мобільному застосунку «Дія».

«Людям не потрібно брати якісь документи, йти в банк або комусь телефонувати. Достатньо просто зайти «Дію» та заповнити мінімальну кількість інформації, яка автоматично передається банкам. Після цього надійде сповіщення, де та на яку суму в тебе є гарантія від фінансової установи щодо отримання кредиту на житло. З цим документом можна спокійно звертатися до забудовника та відчувати себе впевненим в тому, що відмови не буде», – розповідає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У програму вже інтегровані п’ять банків: «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укргазбанк», «Скай банк» та «Глобус Банк» – вони готові розпочати видачу кредитів.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також