Державного експерта в Міністерстві освіти звільнили за висміювання незалежності України
20:30 14.09.2023
255

Андрій Василенко, державний експерт Міністерства освіти і науки, був звільнений після того, як він висміяв незалежність України. Оголосив про це очільник міністерства Оксен Лісовий. Рішення про звільнення прийнято після дисциплінарного провадження, порушеного в МОН.

Міністр підкреслив, що обіймати державні посади не має права жодна особа, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, особливо незалежність, яка була викуплена жертвами.

У своєму дописі, опублікованому 24 серпня, Андрій Василенко натякнув, що незалежність не сприяла всім колишнім країнам СРСР. Він назвав незалежність України "кидаловом" і розкритикував агітаційні листівки, що закликали голосувати за українську незалежність 1 грудня 1991 року.

Крім того, Василенко висловив критику щодо незалежності країн Балтії, називши Вільнюс "дірою" і литовську кухню "лайном".

Він також висловив здивування тим, яким чином було досягнуто цієї "прекрасної мети", коли народ голосував одночасно за збереження СРСР з УРСР у його складі та оголошення незалежності. Оксен Лісовий підтвердив свою незгоду співпрацювати з такою особою.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також