Близько 2 500 постраждалих українців евакуйовано до клінік Європи, – Ірина Микичак
15:30 20.01.2023
253

З перших днів повномасштабної війни вже близько 2 500 тисяч постраждалих українців, які потребують спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації, направлено до клінік Європи. Про це сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

"Наразі вже близько 2 500 наших громадян евакуйовано з різних регіонів України до клінік Європи, з яких понад 1 000  – це онкохворі діти», – сказала заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак. 

У МОЗ зазначили, що механізм евакуаційних рейсів працює від початку війни.

"Що стосується співпраці МОЗ з Європейською комісією, то міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги Міністерства забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі естафету підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, яким транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування", - йдеться в повідомленні.

Як вказано, близько 30 країн-партнерів приймають наших громадян, зокрема це: Польща, Німеччина, Норвегія, США, Латвія, Франція, Ірландія, Італія, Данія, Швеція, Румунія, Люксембург, Бельгія, Іспанія, Португалія, Нідерланди, Австрія, Литва, Фінляндія, Чехія, Ізраїль та інші.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також