США виділили Україні через СБ грант на 4,5 млрд дол.
15:51 09.08.2022
343

Група Світового банку в понеділок, 8 серпня, оголосила про додаткове фінансування в розмірі $4,5 млрд для України в рамках проєкту PEACE, метою якого є допомога уряду України в задоволенні невідкладних потреб, спричинених війною.

"Сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

Кошти були надані США та направлені до цільового фонду багатьох донорів у межах проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Зокрема, кошти допоможуть уряду України покрити соціальні виплати, медичні послуги та пенсії, які необхідні для добробуту громадян країни та пом'якшення соціальних й економічних наслідків війни.

"Україна потребує продовження державних послуг, включно з охороною здоров'я, освітою та соціальним захистом, щоб запобігти подальшому погіршенню умов життя та бідності", - наведено в релізі слова президента Групи Світового банку Девіда Малпасса.

Він подякував США за постійну підтримку через механізми швидкої підтримки СБ і за щедрий грант, який значно підтримає український народ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також