США тимчасово скасували додаткові мита на українську сталь
11:00 10.05.2022
253

Міністерство торгівлі США оголосило про скасування на рік підвищених тарифів для імпорту української сталі, щоби підтримати металургійну галузь України, яка становить значну частку національної економіки, - про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сайті Мінторгівлі США.

«Сполучені Штати Америки тимчасово припиняють дію 232 митних тарифи на українську сталь на термін до одного року. Металургійна промисловість України має винятково важливе значення для економічної потужності країни, у ній працює кожен 13-й високооплачуваний українець», - зазначається в повідомленні.

При цьому вказується, що деякі з найбільших сталеливарних підприємств України дуже постраждали від варварства путіна, а металургійний комбінат у Маріуполі став справжнім символом рішучості України протистояти агресії рф.

Тим не менше, галузь намагається зберегти решту промислових потужностей. Багато металургійних заводів України продовжують платити, годувати та навіть надавати притулок своїм працівникам під час бойових дій. Попри бойові дії навколо, деякі українські підприємства навіть знову почали виробництво, зазначили в Мінторгівлі США.

«Створення експортних можливостей для цих підприємств є важливим для їхньої здатності продовжувати наймати своїх працівників та підтримувати одну з найважливіших галузей промисловості України», - підкреслюється в документі.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також