Збірна України з хокею виходить у фінал кваліфікації Олімпійських ігор 2026
19:59 11.02.2024
347

Збірна України з хокею перемогла команду Естонії і вийшла на лід у фінал кваліфікації до Олімпіади 2026, як повідомляє голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Збірна України відзначилася у третьому етапі кваліфікації до зимових Олімпійських ігор, здолавши збірну Естонії з рахунком 5:3. Голи за українську команду забили Мазур, Пангелов-Юлдашев, Лялька, Фадєєв та Пересунько, тоді як естонці відповіли трьома влучаннями.

Початок матчу позначився швидким голом Мазура, за що українці забезпечили собі перевагу, подвоєну до кінця першого періоду завдяки влучним кидкам Пангелова-Юлдашева та Ляльки. В ході гри естонці відновили рівновагу, але Україна змогла втримати перевагу та здобути перемогу.

Ця перемога дозволила українській команді здобути 8 очок і вийти у фінал кваліфікації, де 12 європейських збірних змагатимуться за три путівки на Ігри. Це сталося вперше для України з часу кваліфікації до Олімпіади 2010 року.

Зазначається, що українська збірна вже мала досвід участі в олімпійській кваліфікації, зокрема, успішно пройшовши кваліфікацію до Ігор 2002 року в Солт-Лейк-Сіті і зайнявши тоді 10-те місце.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також